]

استقلال زنان در قانون

استقلال زنان در قانون جمهوری اسلامی ایران نسبی است و استقلال کاملی برای زنان در قانون نیست. از جمله حقوقی که برای زنان در قانون نیاز به اجازه پدر و یا شوهر است: در اجازه خروج از کشور، اجازه ازدواج در ازدواج اول و در دوران بکارت دختر، اجازه کار، اجازه تحصیل و غیره است.

استقلال زنان در قانون جمهوری اسلامی ایران | آکام وکیل
استقلال زنان در قانون جمهوری اسلامی ایران | آکام وکیل آپدیت 1402

استقلال زنان در قانون جمهوری اسلامی ایران نسبی است و استقلال کاملی برای زنان در قانون نیست. از جمله حقوقی که برای زنان در قانون نیاز به اجازه پدر و یا شوهر است: در اجازه خروج از کشور، اجازه ازدواج در ازدواج اول و در دوران بکارت دختر، اجازه کار، اجازه تحصیل و غیره است.

قسمتی از مجاز ها را در جدول زیر بخوانید:

استقلال مالی: مجاز برای افتتاح حساب پس از 18 سالگی
استقلال مالی:مجاز برای خرید اموال منقول و غیر منقول بعد از 18 سالگی
استقلال تحصیلی پیش از ازدواج:مجاز برای تحصیل تا هر مقطعی
استقلال حقوقی پیش از ازدواج:مجاز برای زندگی مستقلی در مسکن شخصی
استقلال حقوقی پیش از ازدواج:مجاز برای خروج از کشور

فهرست مطالب

استقلال زن در قانون از نظر مالی

امروزه بسیاری از زنان وارد کسب و کارهای مختلف شده و گاهی اوقات درآمدی بیشتر از مردان نیز دارند. این موضوع به همراه مسائل مالی دیگر مرتبط با زنان مانند مهریه، ارث و غیره باعث شده تا استقلال زن در قانون از نظر مالی سوال بسیاری از خانم ها باشد.

قانون در این مسئله بیان می کند که هر گونه درآمد زن از کار اقتصادی مربوط به خود او است و تا زمانی که با اختیار خود بخشی از آن را به کسی نبخشد، حق تصرف در آن به هیچ عنوان وجود ندارد. هر مال دیگری نیز که از این راه خریداری شود نیز کاملا در تصرف زن است.
به عنوان مثال اگر خانه یا اتومبیل با درآمد خود یا پول های ارث رسیده به خود خریداری کند، دارایی مشترک محسوب نشده و کاملا متعلق به زن است.

زن بر هر مالی که مربوط به او است، چه از راه ارث، چه درآمد، چه هدیه یا اموالی که شوهرش به او بخشیده است به غیر از جهیزیه کاملا تصرف داشته و می تواند آزادانه برای آن ها تصمیم بگیرد.

به همین دلیل است که استقلال زن در قانون برای مسائل مالی اهمیت دارد. زن هم چنین می تواند در قبال کارهای منزل نیز از همسر خود حق الزحمه دریافت کند. ممکن است زن خود بیان کند که در قبال این کارها نیاز به پرداخت پول نیست.
اما باید برای کارهایی که شرعا بر عهده او نیست و به دستور همسر خود انجام می دهد، پول دریافت کند.

حتی اگر زن شاغل بوده و از خود درآمد قابل توجهی نیز داشته باشد، باز هم نیاز است تا نفقه را دریافت کند. به عبارت دیگر نفقه حق قانونی زن است که در هنگام طلاق نیز حتی بر اساس قوانین می تواند آن را دریافت کند.

اگر این مقاله برای راهنمایی شما کافی نیست، میتوانید با ورود به لینک بهترین وکیل کرج از وکلا سوال خود را بپرسید و اگر در استان مازندران هستید میتوانید با ورود به لینک وکیل مازندران از وکلا سوال خود را بپرسید.

حق و حقوق زن برای طلاق

حق و حقوق زن برای طلاق | آکام وکیل آپدیت 1402
حق و حقوق زن برای طلاق | آکام وکیل آپدیت 1402 بهترین مقالات حقوقی

از دیگر مواردی استقلال زن در قانون برای آن مطرح می شود، در زمان طلاق است. طلاق هم می تواند از طرف زوج و هم از طرف زوجه انجام شود. با این حال اگر زن حق طلاق نداشته باشد، باید دلیل درخواست طلاق خود را ثابت کند. یکی از این دلایل که مهم ترین آن نیز هست، جنون همسر است‌.

اگر مرد دچار بیماری روانی بسیار شدید شده که آنی نیز نبوده و به صورت مستمر یا ادواری اتقاق بیفتد، عقد فسخ شده و تمامی حق و حقوق مالی نیز به زن می رسد. اگر مرد شش ماه متوالی خانه را ترک کرده و نفقه نیز پرداخت نکند، زن در این صورت نیز امکان درخواست طلاق دارد.

اگر قبل از عقد پنهان کاری صورت گرفته باشد، به عنوان مثال مرد شغل خود را دروغ گفته باشد، در این حالت نیز زن می تواند خود در خواست طلاق دهد و حق و حقوق را دریافت کند.
استقلال زن در قانون در زمانی که حق طلاق بر عهده او بوده بسیار بیشتر است. زن در این حالت در قبال بخشیدن مهریه یا نبخشیدن آن می تواند وکالت طلاق را که در زمان عقد بر عهده او قرار داده شده، داشته باشد.

البته مهریه بعد از عقد از حقوق زن است که می تواند آن را هر زمان که خواست دریافت کند. البته گاهی تقاضای مهریه بر اساس استطاعت مالی مرد بوده که این در زمان عقد قید خواهد شد.

حق و حقوق زن برای اشتغال

استقلال زن در قانون این روز ها برای اشتغال هم بسیار مورد توجه قرار می گیرد. در گذشته به علت شرایط اقتصادی زنان کمتر در جامعه مشغول کار بودند و برای زندگی مشترک تنها درآمد مرد کافی بود.

اما امروزه با وجود شرایط اقتصادی سخت، هم مرد و هم زن باید برای زندگی مشترک خود تلاش کنند. به همین دلیل زنان شاغل بسیاری در جامعه دیده می شوند.
بنابر قانون هر فرد می تواند در هر زمان شغلی را برای خود انتخاب کند و در آن فعالیت داشته باشد. این موضوع برای زنان نیز وجود دارد و کسی نمی تواند مانع فعالیت آن ها شود. اما در صورتی که مرد احساس کند فعالیت کاری زن منافاتی با زندگی مشترک دارد.

به گونه ای که حیثیت یا آبرو تحت تاثیر قرار می گیرد و حتی زن نمی تواند به صورت کامل به امور منزل و فرزندان رسیدگی کرده و باعث از بین رفتن تحکیم خانواده شود، می تواند جلوی کار کردن زن را بگیرد‌.
البته در این صورت هم مرد باید از طریق قانون برای این کار اقدام کند. گاهی اوقات حق اشتغال زن در زمان عقد قید می شود در این صورت مرد به هیچ عنوان نمی تواند مانع کار کردن همسر خود شود‌‌.

با این حال باز هم شغل مورد نظر نباید منافاتی با خانواده و شرایط آن داشته باشد. در صورت شکایت مرد از زن به دلیل اشتغال، دادگاه ابتدا دلایل را کاملا بررسی می کند. شکایت باید کاملا منطقی و دلایل نیز عدله پسند باشند تا مورد قبول دادگاه قرار بگیرد.

استقلال زن در قانون از نظر عموم

از نظر عموم مردم زن در قانون استقلال چندانی ندارد، ولی در موارد که می توان اشاره کرد از این جهت زن ها امتیازاتی دارند که مردان از آن بی بهره هستند.

از جمله امتیازاتی که زن ها دارند می توان به خدمت سربازی اشاره کرد که زن ها مشمول این خدمت نیستند و بسیاری از خدمات و قوانین مثل تحصیل، حق خروج از کشور، استخدام در ادارات دولتی و اینچنین مواردی از آن جهت که مشمول خدمت سربازی نیستند، به نفع زن ها تمام می شود.

بهترین وکیل کرج
بهترین وکیل در کرج چه کسانی هستند،در اینجا ما به شما می گوییم 2 وکیل از بهترین وکیل کرج از روی عملکرد در سال 1402 یک وکیل خانم و یک وکیل آقا که هستند؟
اینجا کلیک کنید
5/5 - (1+{امتیاز)

‫3 دیدگاه ها

  1. سلام وقتتان بخیر.
    بنده دختری ۲۶ ساله هستم و قصد دارم که در شهر دیگیری به صورت مستقل زندگی کنم ، میدانم که نیازی به اجازه ی والدین ندارم طبق قانون ، اما برای پدر و مادرم این مسئله غیر قابل باور هست و هرچه جست و جو میکنم نمیتوانم متن اصلی این قانون را پیدا کنم ؛ اگر مقدور هست متن قانون را برایم ارسال کنید تا در صورت لزوم آن را به خانواده نشان دهم ، اگر هم نیاز به مراجعه به دادگاه هست بگویید تا بروم و اقدام کنم .

    1. با توجه به در خواست شما توضیح داده می شود:
      شما جدای اینکه یک زن باشید، یک شهروند هستید و از تمام حقوق شهروندی برخوردار هستید.
      مطابق متن منشور حقوق شهروندی جمهوری اسلامی ایران، ماده7 شهروندان از کرامت انسانی و تمامی مزایای پیش‌بینی‌شده در قوانین و مقررات به نحو یکسان بهره‌مند هستند.
      مطابق ماده 36 همین قانون:
      حق هر شهروند است که حریم خصوصی او محترم شناخته شود. محل سکونت، اماکن و اشیاء خصوصی و وسایل نقلیه شخصی از تفتیش و بازرسی مصون است، مگر به حکم قانون.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
جهت ایجاد رزومه در سایت